ÖZGÜR PENCERE ÖYKÜ YARIŞMASI’NDA DÖRT DÖRTLÜK VE TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

     Türkiye genelinde gerçekleştirilen ve bu sene on beşincisi düzenlenen Özgür Pencere 2019 Çocuk/Genç Kalem Öykü Yarışması’nın değerlendirilmesi Aysu Erdem, Feyza Hepçilingirler, Kezban  Şahin Taysun ,  Mehmet Güler, Necdet Neydim,  Nemika Tuğcu, Neşe Doster, Özcan Karabulut, Şenay Tanrıvermiş, Şeyda Berk Eker ve Zeynep Aliye gibi önemli kalemlerinin oluşturduğu jüri tarafından yapılmış ve sonuçlar yarışmanın web sitesinde açıklanmıştır.

          Bu ödüllü yarışma ile çocuklara, gençlere yazmayı sevdirmek, kendilerini yazılı olarak daha iyi ifade edebilmelerine yardımcı olabilmek ve onların okuyan, düşünen ve yazan bireyler olmasına katkı sağlamak amaçlanmıştır.

         Özel Seymen Ortaokulu ve Anadolu Lisesi olarak Türkiye genelinde 2000 civarında öykünün yarıştığı Özgür Pencere Çocuk/Genç Kalem Öykü Yarışması’nda kazandığımız üç önemli ödülle bu sene de büyük bir başarı elde etmiş bulunuyoruz.

      Okulumuzda lise düzeyinde Asya Yılmaz, "Kadın" adlı öyküsüyle; 5.-6. sınıf düzeyinde Begüm Topçu, "Hayvanlar" adlı öyküsüyle jüri özel ödülüne yine Ortokul öğrencimiz Arda Öz jüri özel ödülüne  layık görülmüştür. 7. ve 8. sınıf düzeyindeyse geçen sene grubunun üçüncüsü olan Deniz Süngü, bu yıl "Tutunamayanların İçinde" adlı öyküsüyle grup Türkiye birincisi olmuştur. 

     Dereceye giren öğrencilerimiz mayıs ayında İstanbul Özel Fenerbahçe Koleji kampüsünde yapılacak olan ödül töreninde taçlandırılacaktır. Ayrıca öyküleri "Penceremde Öykü Var!15" isimli kitapta yayımlanacaktır. 

     Dereceye giren tüm öğrencilerimizi kutlar, yazma serüvenlerinde onlara başarılar dileriz.