MÜNAZARA LİGİNDE YARI FİNAL HEYECANI

Bilgi çağını yaşayan dünyamızda, çağdaş toplumların temel amacı düşünen, anlayan, sorgulayan, sorun çözen ve bilgi üreten bireyler yetiştirmektir. Bu anlayışla yola çıkan Türk Dili ve Edebiyatı Zümresinin düzenlediği münazara ligi Anadolu Lisesi 9/B ve 10/C sınıflarının gerçekleştirdiği   “Nükleer Santraller Faydalı mıdır, Zararlı mıdır?’’ konulu münazarada heyecan doruktaydı. 

30.04.2019 tarihinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz Sercan Tanrıkulu ve Seval Döker önderliğinde okul konferans salonunda 9/B sınıfı öğrencilerimizden Aslı Kaçı sunuculuğunda gerçekleştirilen münazarada öğrencilerimiz başarıyla tezlerini savundular.

 10/C sınıfı öğrencilerimizden Defne Çetinkaya, Abdullah Yalçınkaya, Nurefşan Yıldız, Burak Aygüzel, Hazal Şirin; 9/B sınıfı öğrencilerimizden Cemre Sude Yetişkul, Sude Oruç, Gözde Nil Kılıç, Metehan Çalık ve Ece Nur Yiğit  oldukça çekişmeli ve başarılı bir şekilde tezlerini savundu. Konuşmacıların aktardıkları bilgiler sonucunda jüride yer alan öğretmenler, daha önce hazırlanan değerlendirme çizelgesine göre değerlendirmelerini yaptılar.

Münazarayı “Nükleer Santraller Faydalıdır.” tezini savunan 10/C sınıfı, az bir farkla kazandı. Münazara katılan bütün öğrenicilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.