Kanser Savaşçıları BİR Konuk Evi

Kanser Savaşçıları Derneği’nin bir hayali var!

Kanser tanı ve tedavi sürecinde ideal tedavi ortamının/sisteminin oluşturulması için çözümler geliştirmek.

Uzun süren tedavi sürecinde tüm tanı alanlar ve yakınları, uluslararası standartlarda, sürdürülebilir şekilde tanı ve tedavi olanaklarına erişebilmelidir. Tanı sebebiyle değişen hayat koşullarının kabul edilebilir bir düzeye getirilmesi için gereken düzenlemelerin ve uygulamaların işler bir sistem haline gelmesi gerekmektedir.

Biz Kanser Savaşçıları olarak inanıyoruz ki toplumdaki herkesin kanser tanısı alanlar için yapabileceği bir şey var! Kanser, yalnızca kanser tanısı alan kişilerle yakınlarının omzuna bırakılabilecek bir yük değil.

Kanser tedavisine başlayan ve bu tedaviyi yaşadığı ilin dışında devam ettirmek zorunda olan aileleri en çok düşündüren konulardan biri ise konaklama sorunu. Yaşadığı şehirden tedavi için ayrılan tanı alanlar, bu mecburi yolculuğa genelde kendilerine eşlik edecek bir refakatçi ile çıkmak zorunda kalıyor.

Kanser Savaşçıları Derneği de uzun süren tedavi sürecinde tanı alanlarla onlara refakat etmek için şehir dışından gelip barınma sorunu yaşayan yakınlarının konaklama sorununu çözmek için Kanser Savaşçıları-BİR Evleri projesini hayata geçirdi.

Derneğimiz, Anadolu’nun çeşitli şehirlerinden gelip İstanbul’da tedaviye erişemeyen ailelerin bu problemini çözmek için onkoloji tedavisinde önemli duraklardan biri olan Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde, hastaneye yürüme mesafesinde bir konukevi inşa ediyor.

Ailelerin yalnızca barınma ihtiyacı düşünülerek değil, onlara ihtiyaçları olan ev ortamının sağlanmasını da hedefleyen konukevimiz, içinde bulundurduğu snoezelen odası, el işi atölyesi, oyun odası, çok amaçlı oda, psikolojik destek odası ile de tedavi olan savaşçıların ve yakınlarının, konukevinin diğer misafirleri ile paylaşımda bulunabileceği ortamı sağlamak için tasarlanmıştır. Özel alanları 1+1 ve 2+1 daireler şeklinde planlanan BİR Konukevimiz, 30 aileye hizmet verecektir.

BİR GÖSTERİSİ

İlki Mayıs 2016’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen BİR Gösterisi, Mart 2018 tarihinde Fulya Sanat Merkezi’nde izleyicinin karşısına çıktı. Gösterinin geliri, Kanser Savaşçıları ve BİR ekibinin ortak projesi olan ‘Kanser Savaşçıları-BİR Evleri’ için kullanılacak.

BİR Nedir?

‘BİR’, evrenin birlik ve düzen içindeki ahenginden yola çıkarak varoluş sebebimizi hatırlatacak bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor. İzleyenleri ‘Ben’ olmaktan ‘Biz’ olmaya uzanan bir yolculukta buluşturan BİR, varoluş sebebimizi hatırlatmak ve koşulsuz sevgi çağrısı yapmak amacını taşıyor. Sahnede farklı disiplinleri bir araya getiren gösteri, Doğu ve Batı’nın enstrümanlarından oluşan özel orkestra, insanlığın yüzlerce yıllık hikayesini anlatan bir film, dansçı ve semazen eşliğinde izleyiciyle buluşuyor. BİR, Ömer Hayyam, Mevlâna, John Lennon gibi farklı dönemlerde barış için yaşamış ve düşünmüş isimlerden alıntılar yaparak, barışa giden yolda ‘Bir’ olmanın önemini bilen ve bunun özlemiyle yaşayan insanlığı sahneye taşıyor.

 

Proje Ortağımız

Kocaeli Üniversitesi

Özel Seymen Eğitim Kurumları