HANRİ BENAZUS ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞTU

Türkiye'nin en büyük Atatürk fotoğrafları koleksiyonuna sahip olan yazar Hanri Benazus'u ağırladık.

16-20 Aralık 2018 tarihleri arasında öğrencilerimiz, Mustafa Kemal Atatürk hakkında yazdığı kitaplar ve binlerce fotoğraftan oluşan Atatürk fotoğrafları koleksiyonuyla tanınan Hanri Benazus ile buluştu.

“Atatürk’ün Leblebilerini Aşıran Çocuk” olarak tanınan Hanri Benazus, 4 gün boyunca hem arşivindeki fotoğraflarla sergi açtı, hem de öğrencilerimizle bir araya geldi.

Hanri Benazus, halen Türkiye'nin en büyük Atatürk Fotoğrafları koleksiyonuna sahip. Bir Atatürk hayranı ve Atatürkçülük felsefesinin tutkunu olan Benazus, aynı zamanda Atatürk ile beraber olan hayattaki son kişidir.

“Yüzyılın Lideri Atatürk” konulu sergide, Atatürk’ün fazla bilinmeyen fotoğraflarının yanı sıra gündelik yaşamından çekilen fotoğraflarını da görme fırsatı bulan öğrencilerimiz, Hanri Benazus ile söyleşi de yaptılar. Atatürk’ü gören ve yaşayan son kişilerden olan Hanri Benazus’u tanımak, onun gözlemleriyle Atatürk’ü dinlemek ve Atatürk’e dair özel, unutulmayacak anılar paylaşmak  öğrencilerimiz için heyecan vericiydi.

Konferans salonunda öğrencilerimizle keyifli zaman geçiren Hanri Benazus, konuşmasını Belçikalı yazar Daniel Dumoulin’in Atatürk hakkında söylediği ve çok sevdiği sözü ile tamamladı. ‘’Unutma Türkiye; Atatürk'ü Allah'a Borçlusun, Geriye Kalan Her şeyi de Atatürk'e..’’