6. YARATICILIK FESTİVALİ


12 Mayıs 2018 Cumartesi günü Yaratıcılık Festivalinin altıncısını da coşkulu bir şekilde gerçekleştirdik.

3-4 yaş grubunun gösterileriyle daha coşkulu ve keyifli geçen festivalde küçük müzisyenler, küçük ressamlar ve jimnastik gösterilerini yapan minikler söyledikleri şarkılarla da ailelerini coşturdular. 

Yaratıcı çalışmaların sergilendiği, öğrenci ve velilerle farklı gruplara ayrılarak yaratıcı çalışmaların yapıldığı, ortaya çıkan ürünlerin farklı kategorilerde değerlendirilerek sertifikaların verildiği, öğrencilerin öğretmen ve velileriyle birlikte gerçekleştirdikleri bir aktivite olan yaratıcılık festivalinde öğrencilerin kendilerinin yaptıkları “Kutulardan Heykeller” ve çeşitli çalışmalardan oluşan sergi de büyük beğeni topladı.  

Anasınıflarından sorumlu müdür yardımcımız Ebru Demir “Yaratıcılık, olmayan bir şeyi hayal edebilme, bir şeyi herkesten farklı yollarla yapabilme ve yeni fikirler geliştirebilme yeteneğidir. Geçmiş deneyimlerimizden yeni bir düşünce ya da ürün ortaya koyarak yaratıcı davranırız. Çocuklar da kendilerini ifade edebilecekleri materyaller kullanarak, hayali oyun oynayarak, problem çözerek ve yeni düşünceler üreterek yaratıcılıklarını geliştirirler. Çocuklar her yaş döneminde farklı farklı yaratıcılık örnekleri sunarlar, bizler de yetişkinler olarak onların yarattıkları durumları hayretle izleriz. Seymen Eğitim Kurumları Anasınıflarında, yıl içinde Scamper Yaratıcılık Programı kapsamında birçok yaratıcılık çalışması yapılarak öğrencilerin yeni fikirler üretebilme becerileri destekliyoruz.  Yaratıcılık Festivali ile yaptığımız bu çalışmaları velilerimizle paylaşmış ve hep birlikte keyifli ve üretken bir gün geçirmiş oluyoruz” dedi.   

Velilerin yoğun olarak katıldığı program sonunda, tüm öğrencilerimize sertifika verildi.